18 Şubat 2010 Perşembe

Ve Hiddink gelir...

Bu konuda uzun bir yazı yazmayı planlıyorum ancak ilk düşüncelerimi burada kısaca paylaşayım. Sadece mevcut seçenekler içinde değil ideal bir dünyada da olabilecek en iyisinin olduğu kanısındayım. Hiddink bir sistem adamı değildir, ziyadesiyle pragmatik bir hocadır ancak başarıya ulaştıramadığı milli takım da olmamıştır kariyerinde. Yani, en doğru formasyonla en akılcı şekilde süreceği bir takım izleyeceğiz sahada. Ağustos'ta resmen başlayacak olsa da Honduras maçındaki kadro seçimi ve bugün açıklanan Mayıs ayındaki ABD kampı kafasındakiler için net bir ipucu verecek. Ben doğru seçim olduğuna inanıyorum.

Bu arada özellikle yakınmak istediğim bir husus var ki o da maaş konusu. Arkadaşlar, ister kabul edin ister etmeyin bu işin piyasası budur. Adının Türkiye Futbol Milli Takımı olması, bu takımı finanse eden federasyonun özerk olduğunu yani kendine ait bir bütçesi ve gelirleri olduğunu değiştirmez. Bu para da bizim cebimizden çıkmadığına göre, nasıl bir şirketin CEO'sunun maaşını eleştirme abesle iştigalse, Milli takım teknik direktörünün maaşını da diline dolamak aynıölçüde abes hatta kanatimce ayıpıtr.

Zaten bu yüzden Fatih Terim'i eleştirebileceğimiz teknik anlamda bir çok yön varken bu maaş konusu gündemde kaldı bir de saçma sapan İngilizceyle dalga geçme mevzu.

Böylece içimi de dökmüş oldum:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder