1 Ocak 2010 Cuma

Geriye sayım #1: Avrupa Kupaları'nda 2000'lerin unutulmayan 10 zaferi

1# 2000-01- Galatasaray-Real Madrid: 3-2 (3.4.2001)

Salt skora bakıldığında inanılmaz bir sonuç gibi durmuyor belki, Türk takımlarının geçmişinde çok daha görkemli zaferler var. Galatasaray’ın o sezonun başında Real Madrid’i Süper Kupa finalinde yenmişliği de var. Ancak, bir önceki sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’in o dönemki kadrosu “Los Galacticos”un iyice oturmuş olduğunu ve neredeyse rakipsiz hale geldiğini gözden kaçırmamak lazım.


Bu maçı unutulmaz kılan ise tabi ki skorun meydana gelme şekil, ilk yarıda Real Madrid gibi bir takıma karşı içeriye 2-0 mağlup girmek her şeyin sonu demekti. Bu bir grup maçı olsa strateji sakin bir oyunla 2-2’yi yakalayıp 1 puanı hedeflemek olabilirdi ama bu Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçıydı ve zaten yenen 2 gol yüzünden tur büyük ölçüde kaybedilmişti. O zaman sahay bir ruh koymak gerekiyordu, isyan etmek, rakibi şaşırtmak.

İkinci yarıya inanılmaz bir hızla başladı Galatasaray, rakibe top göstermedi. Hatta, hala da bu şekilde düşünüyorum, hakem Collina dahi bunaldı bu baskıdan ve düdüğünü çalarak çok da inandırıcı olmayan bir penaltıya hükmetti.

İlk gol çok ilginç bir sonuç yarattı. Real Madrid telaşlanmaya, Galatasaray coşmaya bşladı. Özellikle sağ kanattan Fatih Akyel’in sürüklediği ataklar sonucunda iki gol daha geldi ve 2000’lerin ilk 10 yılının en unutulmaz zaferine giden yolu açtı.

Unutmadan, “Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray” sloganı bu maçta çıkmıştı.

Goller: Ümit Davala (pen.), Hasan Şaş, Jardel / Helguera, Makelele



2 yorum:

  1. Bu maci beraber yeni aciktan canli canli izlemistik:)

    YanıtlaSil
  2. Evet ya hatırlamaz mıyım, yaklaşık 20 kişilik bi ekiptik orada, 3. golde birkaç sıra aşağı inmiştik, daha gol gelse aşağı kata kadar yolu vardı:)

    YanıtlaSil