20 Nisan 2010 Salı

Eredivisie: Averajım +83 ama lider değilim!

Başlıktaki sözü söylediğini varsaydığımız Ajax'ın geçtiğimiz hafta maçlar oynanmadan önceki tek beklentisi, ezeli rakiplerinin Twente'ye bir çelme takmasıydı. Ancak Steve McClaren'ın öğrencileri bu beklentiyi boşa çıkararak Enschede'de Feyenoord'u 2-0 yenerek son haftaya lider girdiler ve tarih yazmaya çok yaklaştılar.

Son haftaya Ajax'ın 1 puan önünde giren Twente'nin rakibi ligin tam ortasında etliyle sütlüyle alakasız, dertsiz, tasasız NAC Breda olacak. Ajax ise NEC Nijmegen deplasmanına gidiyor.

Son yıllarda kalitesinin azaldığı herkesin malumu olan ancak buna ters orantılı olarak rekabetin arttığı ve neticede AZ'nin uzun yıllardır süregelen hegemonyayı yıkmasıyla bambaşka bir boyut kazanan Eredivisie'de son haftaya girerken tablo böyle. Ancak bu tablonun en ilginç yanı lider Twente'nin 61 gol atıp 23 gol yemesine karşılık 2. sıradaki Ajax'ın 102 gol atıp 19 gol yemesi. Ajax geçtiğimz hafta da rakibi Heracles'i 4'leyerek 100 gol barajını aştı. 100. golü atmak Siem De Jong'a nasip oldu ve kendisi 89 model bir Doğan otomobil kazandı (Turan Sofuoğlu'na sevgilerle:)

Avrupa'nın herhangi bir liginde böyle bir tabloyla karşılaşmanın mümkün olduğunu sanmıyorum. Birinci takımla ikinci arasında ikincinin lehine 45'lik bir averaj farkı var.

Tablo tarihe geçecek geçmesine de bu durum Hollnada'daki takımların savunmalarının nasıl SOS verdiğini göstermesi açısından çok vahim değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder