12 Nisan 2010 Pazartesi

Serie A-Roma lider


Serie A'da bu hafta sonunda ortaya çıkan tabloyu "beklenen oldu" diye yorumlamak da mümkün, "büyük bir sürpriz meydana geldi" diye de... Sezona son yılların en kötü başlangıçlarından birini yaparak giren ve kaçınılmaz bir teknik direktör değilşikliği yapan Roma, demode bir oyun anlayışına sahip oldu söylenen Ranieri yönetiminde basamakları birer birer çıkarak 33. hafta sonu itibarıyla son 4 sezonun şampiyonu ve bu yılın mutlak favorisi olan Mourinho'nun geçilmez Inter'inin önünde zirveye oturdu.

Milan da bugün sezonun sürpriz dirençli takımlarından Catania karşısında 2-0 yenik duruma düştükten sonra çok kritik bir beraberlik aldı ve saman altından takibini sürdürüyor. Ancak puan ve averaj olarak önündeki takımların ikisini birden geçmesi zor ve bu açıdan 2.lik daha olası bir hedef.

Son Şampiyonlar ligi bileti için ise kıran kıran bir mücadele sürüyor. Juventus'un önündeki fikstür çok zorlu ve öünüdeki 2 takımın birden hata yapmasını bekleyecek olmasına rağmen sezonu öyle ya da böyle kurtarabilme şansını zorlayacağını düşünüyorum.

33. hafta sonundaki puan durumu ve zirvedeki üçlünün kalan fikstürü şöyle:
1.Roma 68
2.Inter 67
3. Milan 64
4. Palermo 54
5. Sampdoria 54
6.Juve 51
7.Napoli 49

Roma: Lazio (d), Sampdoria, Parma (d), Cagliari, Chievo (d),

Inter: Juventus, Atalanta, Lazio (d), Chievo, Siena (d),

Milan: Sampdoria (d), Palermo (d), Fiorentina, Genoa (d), Juventus

Milan'ın fikstürü çok zor, hem ligin üst yarısındaki takımlarla oynayacaklar hem de 3 sağlam deplasmana gidecekler. Fikstüre bakıldığında kümede kalma mücadelesi veren takımlarla oynayacağı iki deplasmana gidecek olsa da Inter hala avantajlı gibi ama Barca maçlarının onları baya yıpratacağını atlamamak lazım. Bu seride kilit takım Juventus olacak. Çok kötü bir sezonu Milano devlerinin yoluna taş koyarak noktalayabilirler ve zaten Şampiyonlar ligi şansı için bunu yapmak zorundalar. Roma ise ilk 3 maçını kazndığı takdirde bu seriden şampiyonluk çıkarmayı başarabilir.
Share
|

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder