20 Kasım 2009 Cuma

"Formaları çıkarın çıplak oynayın"

Çoğu zaman "o forma kutsaldır nasip olmaz herkese" sloganıyla devam eden başlıktaki hamasi sözler ancak böyle bir durum karşısında anlamlı hale geliyor herhalde. Sorumsuzluk, basiretsizlik, vizyonsuzluk... kelimelere sığmayacak bir hadise yaşanan.

Dün akşam bu olaylar ayyuka çıktıktan sonra yönetimin hiçbir sürüncemeye yer vermeden, gereksiz savunma mekanizmaları işletmeden net bir tavır almasını takdir ediyorum. Aynı şekilde, olaydan haberi olmadığına yürekten inandığım Yiğit Şardan'ın da onurlu bir tavırla istifa etmesini de...


Çok olmamıştı Galatasaray'ın bu çelişkiler ülkesinde en çok tanınan marka olduğuna dair bir araştırmanın sonuçlarının yayınlanmasının üzerinden. Fakat, Cemal Nalga hadisesinin ardından üzerinde durulması gereken nokta marka değeri değil, bambaşka ve çok daha asli bir şey.

Bu küçük hesaplarla yapılan oyun, 104 yıllık bu kulübün tarihi boyunca dünya genelinde bugün sahip olduğu saygınlığını ve onurunu kazandıran haysiyetli insanların emeğine, özverisine, aşkına, fikrine, sportmenliğine saygısızlık. Galatasaraylılığa saygısızlık.

Utanmamak elde değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder