30 Kasım 2009 Pazartesi

Rekem Aslanı, Atlas'ın Aslanlarına doğru



Fas milli takımı, Norveç'in hafif mide bulandırıcı bir maçta Brezilya'yı son dakikalarda attığı golle yenmesi yüzünden 2. turun kapısından döndükleri 1998 Dünya Kupası'ndan sonraki 11 yıllık dönemde serbest düşüşe geçti. Çoğu Afrika takımının uyguladığı akla gelen ilk formül olan "tecrübeli Fransız hoca" aşı denemeleri de tutmayınca 2004 Afrika Kupası'nda final oynama istisnasını saymazsak Afrika'nın vasat altı takımlarından biri konumuna geldiler bu süreç içinde. Dünya Kupası elemelerinde Kamerun'un lider olduğu grubu galibiyet alamadan son sırada bitirdiler.Hem de Mbark Boussoufa, Adil Chihi, Marounae Chamakh, Mounir El Hamdaoui ve Youssef Hadji gibi Avrupa'nın iyi liglerinde oynayan oyuncularına rağmen.

Gelinen bu noktada, bir neşter operasyonu için Fas'taki kulüpler federasyonda yapılan bir toplantıda sorunu masaya yatırmak için bir araya geldiler. Toplantı sonrasında ameliyathaneden terini silerek çıkarken, "korkacak bir şey yok" diyen bir doktor edasındaki yetkililerin telaffuz ettikleri altyapıya önem, yapısal reformlar gibi klişe kararlar dışında kulislere düşen ilacın ismi tanıdıktı: Erik Gerets

Rekem Aslanı'nın bu teklife nasıl yaklaştığı bilinmiyor henüz ancak ismi dahi bu topraklarda bir heyecan dalgası yaratmaya yetti. 2006'daki unutulmaz şampiyonluk sonrasında çok sevildiği ancak bir sezon sonra buruk bir biçimde veda ettiği Galatasaray'ın ardından Marsilya'yı şimdi PSG'nin bir türlü çıkamadığı bir sıradanlık çukurundan yeniden elit takımlar arasına yerleştiren Gerets, şampiyonluğu son hafta kaçırmasının ardından sürpriz bir kararla Avrupa futboluna veda ederek Suudi Arabistan'a yelken açtı. Al İttihad'daki performansı da önceki takımlardan farklı bir çizgide değil. Takım 9 maç sonunda namağlup 25 puanla ligde lider.

Elimizdeki verilere bakılınca ortada potansiyeli yüksek bir takım ve yeni heyecanlara hevesle yönelen bir hocanın birlikteliği neden olmasın dedirtiyor? Kaldı ki, kariyerinde hiç milli takım çalıştırmamış olan Gerets için Afrika, bambaşka bir deneyim olacaktır. Bekleyip göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder