24 Kasım 2009 Salı

Sol bekin yalnızlığı

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Tottenham-Wigan maçı hakkında yazılmayan şey kalmayacak muhtemelen. Akıllardan çıkmayacağı kesin de, benzer bir skorla karşılaşılana dek, tarihi fark dendiğinde referans maçı bu karşılaşma olacak.

Bir Premier League takımı nasıl 9 gol yer? Bu tip durumlarda en talihsiz olarak düşünülen kişi kuşkusuz kaleci olur. Zaten "yalnız adam" olmakla maruf kaleci, gol yedikçe dakikaları sayarak mümkünse bir anda ortadan kaybolmanın yolunu arar. Liverpool'da ilk çıkış yaptığı senelerdeki "gelecek vaadi" karşılıksız çıkan Kirkland'da bu şanssızlığı yaşadı.

Bazen böyle maçların yalnız adamı sadece kaleciler olmaz elbette. Bütün takımın yerin dibine girmek istemesi bir yana, ne yaparsa yapsın olamayanlar da vardır. Karşı takımın maden bulduğu, koridor yaptığı yerler. Özetlerde dikkatimi çekti, flyingdutchman'de okuyunca da tamamen uyandım. Corluka-Lennon ikilisi madara etmişler resmen İsveç milli takımının sol beki Edman'ı. Edman'ın 3 sezon önceden Tottenham'da oynamış olması ilginç bir tesadüf tabi. Beşiktaş'ın Liverpool maçında da İbrahim Üzülmez yaşamıştı benzerini. Yossi Benayoun, Messi-Ronaldo karışımı bir übermensch gibi görünmüştü o maçta.

Diyeceğim o ki, üzülme Edman kardeş, bak  bizim İbrahim Üzülmez bu hafta neredeyse tek başına derbi maçını aldı. Gün olur devran döner, sen bindirmelerine devam et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder