25 Kasım 2009 Çarşamba

Liverpool nereye?



Unutulmayacak 2005 finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olma ayrıcalığını yaşayan biri olarak öyle hissediyorum ki bugün bir devrin kapanmasına tanıklık ettik. 25 Mayıs 2005'te "tapılacak adam" konumundaki Benitez, Liverpool'u gruptan çıkaramadı.

İngiltere'de "Premier League" döneminde şampiyonluk elde edemese de Avrupa'da her daim ses getiren performanslar sergileyerek en büyük olma iddiasını savunabilen Liverpool, bu sezon başından beri tökezleye tökezleye yolun sonuna geldi. Ligde şampiyonluk şansının üzeri daha şimdiden çizilmişti zaten, artık Şampiyonlar Ligi de yok.

Yine de "Liverpool nereye?" sorusunu "Avrupa Ligi'ne" şekilnde cevaplamak ve hatta bu kupanın en büyük favorisi olduğunu söylemek pekala mümkün. Ancak, Liverpool'un ciddi anlamda kadro sıkıntısı olduğu görülüyor. 2-3 yıl önce "rotasyon" kavramını abartmakla eleşitirilen, hatta bu kavramı popüler futbol literatürüne taşıyanların öncüsü olarak dahi düşünülebilecek Benitez artık rotasyon yapacak oyuncu bulamaz hale geldi. Takım şu an sadece Torres ve Gerrard'ın ayağına bakar durumda. Örneğin Alonso'nun yerini dolduracak transfer dahi yapıalmadı. Sezon başındaki kaydadeğer isabetli iki transfer Glen Johnson ve sakatlıktan yeni yeni kurtulan Aquilani de kaliteyi arttırmaya yetmedi.

Neticede Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta 4 gol atabilen, ligde ise ilk 4'e girmeme riski taşıyan bir takım durumunda Liverpool. Bir an önce toparlanmalarını dilesem de Benitez'in koltuğunun ciddi biçimde sallanmakta olduğu aşikar.

1 yorum:

  1. "Benitez'in koltuğunun ciddi biçimde sallanmakta olduğu aşikar."
    yazını okudum, sonra eurosport'u açtım ve karşıma çıkan ilk haberlerden biri şuydu: "benitez job 'not under threat'". hoşuma gitti, paylaşayım dedim :)

    YanıtlaSil