30 Aralık 2009 Çarşamba

Geriye sayım #2: Avrupa Kupaları'nda 2000'lerin unutulmayan 10 hezimeti

2# 2000-01 Leeds United- Beşiktaş : 6-0 (26.09.2000)

Aynı takımın aynı hafta içinde hem bu listenin hezimetler kısmında, hem de zaferler kısmında yer alması bir hayli şaşırtıcı. Barcelona'yı 3-0 yendikten sadece bir hafta sonra Elland Road'da Leeds karşısına çıkan Beşiktaş, çok ağır bir yenilgiyle sarsıldı.

O sezon Leeds United tarihinin en parlak sezonuydu. Bir önceki yıl UEFA Yarı Finali'nde Galatasaray tarafından durdurulan O'Leary'nin öğrencileri, zor bir gruba düştükleri ancak sonrasında yarı finale kadar gidecekleri Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a acımadılar.

Maçtan hatırda kalanlar, Beşiktaş'ın kırmızı formayla sahaya çıkması, sürekli duran toptan, sol kanattan aynı golü yemesi, bir tartışma anında Danny Mills'e okkalı bir yumruk çakan Pascal Nouma'nın hakemin gözünden nasılsa kaçması ve aynı dakika içinde kurnazca bir hamleyle Fazlı'nın oyuna alınması (Nouma daha sonra 5 maç ceza almıştı) gibi şeyler. Bir de ertesi gün "Beşiktaş 6'na kaçırdı" gibi seviyesiz bir manşet atan Fotomaç'ın, taraftarca bir süre boykot edildiğini hatırlıyorum.

Goller: Bowyer (2), Viduka, Matteo, Bakke, Huckerby

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder