20 Aralık 2009 Pazar

Geriye sayım #9: Türkiye Ligi'nde 2000'lerin unutulmayan 10 maçı

9#- 2006-07 Kayseri Erciyes-Çaykur Rizespor: 1-2 (5.5.2007)

O sezonun ilk yarısında çok kötü bir performansla ligde kalma umutlarını yitiren Kayseri Erciyes, ligin ikinci yarısına, o yıl teknik direktör olarak ilk deneyimini yaşayan Bülent Korkmaz'ın önderliğinde beklenmedik bir biçimde silkinmiş ve puanları toplamaya başlamıştı.

Öncelikle takıma savunma disiplini gelmiş, 5'er 6'şar gol yiyen takım geride kalmıştı. Defans kapanıyor, Orkun tutuyor, tecrübeli forvetler Lazarov ve Cenk de atabildikçe kazanıyorlardı. Bu anlayışla bir taraftan da Türkiye Kupası'nda finale dahi gelebildiler. Futbol kamuoyunu da sempatiyle baktığı bir takım haline gelmişlerdi.

31. haftada Rize'yi yendikleri takdirde bu iş oldu, başarıyoruz diyebileceklerdi. Öne geçtiler, penaltı kaçırdılar, oyunun tamamını kontrol ettiler. Ancak oyunu rölantide tutmanın, hatta maçtan sonra Cenk'in itiraf ettiği gibi rehavete kapılıp laubali oynayarak gardı düşmüş rakiplerine ikinci darbeyi vuramamalarının bedelini 90+5'te gelen golle ödediler. Orkun'un gözyaşları, büyünün bozulduğunun habercisiydi. Erciyes başaramadı.

Goller: Lazarov / Hasan Uğur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder