21 Aralık 2009 Pazartesi

Geriye sayım #8: Türkiye Ligi'nde 2000'lerin unutulmayan 10 maçı

8#- 2001-02 Galatasaray-Ankaragücü 1-2 (13.5.2001)

2000 yılını sırasıyla üst üste dördüncü şampiyonluk, UEFA Kupası ve Süper Kupa ile taçlandıran Galatasaray, Lucescu yönetiminde girdiği yeni sezonda da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalarak Avrupa'da bir büyük takım olduğunu yeniden ispat ediyordu ama Türkiye'de işler biraz farklıydı. Üst üste 5. şampiyonluğa giden yola bu ligi kendine has koşullarını iyi bilen tecrübeli Mustafa Denizli çıktı ve hiçbir "çağdaş futbol" algısına sığmayan, Andersson, Rapajiç, Revivo, Baliç, Yusuf gibi yıldızların hepsini bir arada oynatmayı başardığı bir modelle ligde seri galibiyetler aldı.

Yine de Ali Sami Yen'de alınacak Ankaragücü galibiyeti son 2 haftaya girmeden önce Galatasaray'ın şampiyonluk ümitlerini sürdürmesini sağlayacaktı. Ancak o sezon artk çalıştırdığı takımlara oynattığı heyecan verici futbol ile iyiden iyiye dikkat çekmeye başlamış olan Ersun Yanal'ın takımı çok arzulu ve akıllı bir oyunla maçı 2-1 kazandı.

Bu maçtan birkaç yıl sonra teşvik primi iddiaları ortaya atıldı hatta ciddi anlamda yankı buldu ama burada konuşmak yersiz. Maçı sadece Galatasaray'ın üst üste 5. şampiyonluğuna engel olan tarih olarak not etmek yeter. Bir de Inter'e imza atıkları haberi artık ayyuka çıkmış olan Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un yeterince mücadele etmedikleri, hatta Okan'ın daha yarım saat henüz dolarken gereksiz bir kırmızı kart gördüğü için taraftarın tepkisini çekmeleriyle hatırlanacak bu maç. Bu değerlendirme doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama bu ikilinin Galatasaray taraftarının gözünden düştüğü gün bu gündür. Aynı zamanda bu kadar başarıya imza atmışlarken neden efsane olamadıklarının da cevabıdır.

Goller: Hasan Şaş/ Faruk, Rogerio

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder