25 Aralık 2009 Cuma

Geriye sayım #6: Avrupa Kupaları'nda 2000'lerin unutulmayan 10 hezimeti

6# 2007-08- Bayer Leverkusen-Galatasaray: 5-1 (21.2.2008)

II. Kalli döneminde tempolu, ön bölgede top kazanmayı hedefleyen oyunbozan karakterli bir takıma geri dönülmüştü. O dönem tarihin en iyi Fenerbahçelerinden birine karşı hem de en sükseli transferi Lincoln'den yeterince verim alamamasına rağmen şampiyonluk mücadelesini sürdüren Galatasaray, UEFA Kupası'nda grubundan zar zor Bordeaux'nun yarattığı mucizeyle çıktıktan sonra karşısında hızlı ve atak futbol karakteristiğine sahip Bayer Leverkusen ile eşleşiyordu.

18 Mart 1994 Galatasaray-Werder Bremen maçı kadar olmasa da yine bir Alman takımına karşı rakipten çok iklim şartlarıyla mücadele edilen ilk maç şanssız biçimde 0-0 sonuçlanmış, herkes rövanşta Galatasaray'ın başarabileceğini düşünmeye başlamıştı.

Hafta içinde Konya'da buzlu sahada Uğur Uçar'ın dizinden sakatlanması takımı sağ beksiz bırakınca bozulan savunma kurgusunun bedelini ilk 15 dakikada 3 gol yiyerek ödedi Cimbom. Sonrasında turu alacak derman kalmaıştı zaten.

İki not var; ilki ve önemli olan B.Leverkusen2in başındaki Skibbe'nin ertesi sezon Galatasaray'a gelmesinde bu maçın rolü var mıdır diye tartışmanın eğlencesi, ikincisi de Galatasaray'a ilk geldiğinde Roma'dan fizik gücü müthiş bir ön libero transfer ettik diye lanse edilip 3-5 maç oynyabilen Barusso'nun yegane golünü harika bir penaltı vuruşuyla kaydetmesiydi.

Goller: Barbarez (2), Kiessling, Haggui, Schneider /Barusso

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder