19 Aralık 2009 Cumartesi

Nakavt fazı!!!

15 gün önceki Dünya Kupası ile ilgili postumda, kura çekimlerinin her zaman bana büyük heyecan verdiğini yazmıştım. http://sezlongyorumcusu.blogspot.com/2009/12/kura-cekimi-ilk-izlenimler.html
Dün burada tatil olduğuından yıllar sonra TV'den arka arkaya Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuralarını canlı izleme şansım oldu. Bu saate kadar öğrenmeyen kalmamıştır ama yine de hatırlatalım eşleşmeleri:

Stutgart-Barcelona
Olympiakos-Bordeaux
Inter-Chelsea
Milan-Man Utd
Porto-Arsenal
Lyon-Real Madrid
CSKA-Sevilla
Bayern-Fiorentina

Şampiyonlar Ligi'nde bu aşamada İtalyan-İngiliz eşleşmeleri bir süredir mutad hale geldi. Bu kez, Inter geçen yıl olduğu gibi Man Utd'ı, Milan ise Chelsea'yi çekmiş olsaydı İngilizler kesin geçer derdim ama durum farklı. Mourinho'yu farklı bir takımın başında Stamford Bridge'de görmek arklı hisler yaratacak. Chelsea bu sezonki performansıyla final adayımdı ancak onları durdurma kapasitesine sahip az sayıda takımdan birini çektiler.

Milan ise 3 sezon önce Man Utd'nin yoluna taş koyan takımdan uzakta olsa da bu sezon Ferguson'un Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi konsantre olduğunu söylemek zor. Şubat ayına kadar durumlar değişebilir tabii ancak Milan'ın o havası bile bazen büyük maçlarda yeterli olabiliyor. (ör. bu sezon Barnabeu'daki 3-2'lik maç)

Diğer eşleşmelerde Barcelona zaten kim gelirse gelsin eleyeceği için, en zayıf takımı seçmeleri turnuva açısından iyi oldu. Daha iddialı olabilecek bir takıma yazık olabilirdi. Diğer İspanyol takımlarının da zevkli ve zor maçlar sonunda da olsa turları geçeceğine inanıyorum. Porto-Arsenal eşleşmesi de seyir keyfi vaat ediyor. Arsenal bu sezon hücum yönünden çok zengin, temposunu yakaladığında affetmiyor ancak bazen çok dağınık göründükleri de oluyor. Hiçbir zaman belirli bir standardın altına düşmeyen Porto'yu, şu an baktığımda, çeyrek finale daha yakın görüyorum. Bu turun sürprizi de bu olur.

Okuduğum yorumlarda herkes 2 yıl öncesinin Fenerbahçe'sini hatırlayarak Zico, Olympiakos'u da çeyrek finale taşır diyor. Ancak bu o kadar kolay olmayacak. Bordeaux'yu şu anda Ligue 1'de durdurabilen yok, Şampiyonlar Ligi'nde de ilk turun en başarılı takımı.  Zico yine de iyi bir kura çekti denebilir ve o döneme kadar dengeler daha da değişebilir ama bu turun en dengeli eşleşmelerinden birisi.

Son olarak Bayern'in çıkışını sürdüreceğini ve Mor Menekşeler'i eleyebileceğini düşünüyorum. Ancak bir şartla, daha önce de yazdığım gibi Robben ve Ribery'nin sağlıklı olmaları. İkisi biden olursa kolay, birinden biri olursa zor olur turu geçmek. Yalnız ikisi de olmazsa Fiorentina, İtalyan bayrağının taşıyıcısı olarak yoluna devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder