31 Aralık 2009 Perşembe

Geriye sayım #1: Türkiye Ligi'nde 2000'lerin unutulmayan 10 maçı

1# 2005-06 Denizlispor-Fenerbahçe: 1-1 (14.05.2006)

Yalnızca o sezonun şampiyonunu belirlemekle kalmadı bu maç, yaratığı etki de uzun vadeli sonuçlar doğurdu. Aslında benzer durumları yaşamış oyunculardan oluşan bir kadroya sahip olan Fenerbahçe, kazanması halinde şampiyon olacağı maça çıkarken olağanüstü ölçüde stresliydi. Daha zor durumdaki, kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor cephesinde ise daha ziyade bir coşku havası vardı. Bilnçli olarak maçı geçe bırakmak için atılan konfetiler yüzünden rekor bir süre uzayan maçta, Fenerbahçe golü bulamadıkça sinirler gerildi, Denizli'nin ise direnci arttı. Gamsız olarak bilinen Anelka, belki de sakinliğine en çok ihtiyaç duyulan bu maçta yedek kulübesinde kalmıştı.

16 dakikalık süreyi en yakından takip edenler Ali Sami Yen'deki Galatasaraylılardı elbette. Sonuçta Galatasaraylılar için korkutan gol gelmeyince İstanbul'da yaşanacak karnaval kıta değiştirdi. Bağdat Caddesi'ndeki hazırlıklar boşa gitti. Bu maçı unutulmaz kılan da böyle dramatik bir şampiyonluk öyküsünün yaşanmasıydı.

Fenerbahçe eğer şampiyon olsaydı, Daum 3 yıl üst üste şampiyonluk kazanarak Fenerbahçe'de bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçecek, kadro olarak yıldızlar topluluğu konumundaki, maddi olarak da tüm rakiplerinden kat kat zengin olan Fenerbahçe daha da zenginleşecekti. Sarı-Lacivertiler açısından da böyle bir dönüm noktası yaşandı. Dengeler yerli yerinde kaldı.

Goller: Mustafa Keçeli/  Tuncay Şanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder