4 Aralık 2009 Cuma

Kura çekimi: İlk izlenimler


Yapılabilecek birçok yorum var tabii ama favoriler açısından ilk izlenimleri yansıtmak gerekirse en çok memnun olanlar sırasıyla İspanya, İngiltere, İtalya ve Hollanda olsa gerek. En heyecanlı gruplar ise ilk etapta "ölüm grubu" diye adlandırılacağı kesin olan benim de dünkü tahmin-sallamamda bir farkla kaçırdığım G Grubu, (Bu grubun bir başka zorluğunu da ikincinin sonraki turda çok büyük ihtimalle İspanya'ya düşecek olması) sürpriz potansiyeli olan dinamik iki takım Sırbistan ve Gana'nın Avustralya'yı da alarak Almanya'yla eşleştiği D Grubu ve son olarak herhangi bir takımın 1. ya da sonuncu olmasının kimseyi şaşırtmayacağı ev sahibinin grubu.

Kısa kısa bakarsak:

Group A: Güney Afrika, Meksika, Uruguay, Fransa

Yukarıda da belirttiğim gibi her sonuç mümkün. Uruguay, Fransa'nın gol dahi atamadan elendiği 2002'de de gruptaki rakibiydi. Güney Afrika'nın gruptan çıkması ancak ve ancak açılış maçında Meksika'yı yenmesiyle mümkün olabilir. Bugüne kadar ilk turda elenen evsahibi olmadığını da hatırlayalım.

Group B: Arjantin, Nijerya, Kore, Yunanistan
Arjantin için kolay gibi görünse de rakibin oyun-bozan karakterini koruyan Kore ve hala iyi kapanmayı başaran Yunanistan ters gelebilecek tarzda takımlar. Nijerya da kadrosunun potansiyelinin hakkını verirse etkili olabilir. Hatta fikstür göz önüne alınırsa en ileri giden Afrika takımı olmaları bile muhtemel. Bu grupytan neticede Arjantin ile nijerya'nın çıkacağını tahmin ediyorum ancak sıkı maçlar bizi bekliyor.

Group C: İngiltere, ABD, Cezayir, Slovenya
İngiltere, hele de Capello dönemindeki oyun yapısıyla, rahatlıkla 3te 3 yapabilir. ABD de Konfederasyon Kupası'ndaki oyununa yakın bir oyun oynasa dahi rahatlıkla 2. olur.

Group D: Almanya, Avustralya, Sırbistan, Gana
Bu grubun yorumunu esasında yukarıda yaptım gibi oldu. Sırbistan ile Gana arasındaki ilk maç çok kritik. Bu maçı kazananın ilerlemesi çok yüksek ihtimal.

Group E: Hollanda, Danimarka, Japonya, Kamerun
Portakallar bu kez dünya sıralamasındaki yerlerinin aksine büyük favori olarak girmeyecekler kupaya. Bence bu bir avantaj olabilir. Kamerun bu gruptan çıkmaya yakın diğer takım. Ben Hollanda'yı tuttuğım için özellikle ilgilenecğim ama maçların genelde sıkıcı olacağını düşünüyorum.


Group F: İtalya, Paraguay, Yeni Zelanda, Slovakya
İtalya gibi kötü başlayıp ilerde açılan turnuva takımları için böyle bir grup biçilmiş kaftan. Hiç iddiası olmayan Y.Zelanda bile burada maç kazanıp iddialı hale gelebilir. Umarım Hamsik Slovakya'yı bir üst tura taşıyacak bir performansla kupanın yıldızlarından biri olabilir.

Group G: Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili, Portekiz
Buradaki tek dileğim Fildişi Sahili'nin geçen kupadan buraya taşıdığı kura şanssızlığını yıkması. Brezilya'nın zor da olsa bu gruptan çıkacağını düşünüyorum. Aslında iki ciddi rakiple oynamaları onların da gücünü doğru biçimde tartabilmemizi sağlayacak.

Group H: İspanya, İsviçre, Honduras, Şili
İspanya eğer bildiğimiz İspanya olursa 9 puanla çıkar bu gruptan. İkincilik için ise Hitzfeld faktörüne rağmen Şili'nin avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder