14 Haziran 2010 Pazartesi

İlk 3 günden kısa notlar-B Grubu

G.Afrika 2010, İtalya 1990'dan beri şezlongumdan takip ettiğim 6. Dünya Kupası oluyor. Öğrendiğim bir şey varsa ,o da çok zevkli ve futbol açısından tatmin edici maçların çok büyük çoğunluğunun turnuvanın ilerleyen safhalarında yaşandığıdır. Bu yüzden, "eyvah ilk 7 maçta sadece 9 gol oldu, çok sıkıcı bir kupa bizi bekliyor" demek de, Almanya'nın müthiş oyunu ve 4-0'lık galibiyetiyle birlikte artık yarın ve ertesi günkü maçların da çok güzel geçeceğini beklemek de aynı ölçüde yanlıştır kanımca.

Cuma günü iş dolayısıyla açılış maçını ve akabindeki Fransa-Uruguay maçının büyük bölümünü kaçırdığımdan ötürü A Grubu hakkında fazla bir yorum yapmam mümkün değil. İzlediğim diğer maçlar hakkında kısa yorumlarda bulunmam gerekirse:

G. Kore-Yunanistan: 2-0

G.Kore, 2002'deki futbol felsefesini değiştirmeden daha kaliteli bir pas oyunu geliştirmiş çok organize bir takım görüntüsü verdi. Orta sahaları artık sadece oyun bozmuyor, kuruyor da. Sağ bek Cha Duri ve orta sahadaki genç Ki Sung Yueng'i (Celtic'te oynuyormuş) özellikle beğendim.

Yunanistan ise kadrosunu hem oyuncular, hem de oyun felsefesi açısından yenileyememenin faturasını ödüyor.
Futbol 2004'teki zafer günlerine kıyasla çok daha hızlı oynanır hale geldi. Oyunun yönünü çabuk değiştirmek için hızlı kanat oyuncularıyla oynanaması gereken 4-3-3'ü, üç ağır santrforla oynamaya çalışmanın başarı getirmeyeceği belliydi aslında. Ne acıdır ki, savunma yapma melekelerini de kaybetmiş durumdalar.

Arjantin-Nijerya: 1-0

Arjantin maçlar başlamadan öçnce en çok merak ettiğim takımdı ve 90 dakika sonunda beklediğime değdiğini söyleyebilirim. Dünya futbol kamuyounda şüphe uyandıran Maradona, oyunun her anını kenarda yaşamasının getirdiği ekstra motivasyon ve karizmasının yanı sıra Messi'den maksimum verimi nasıl alacağını bulduğunu göstererek de Arjantin destekçilerinin içini ferahlattı. Maç kesinlikle daha farklı olabilirdi. Messi harikaydı, diğerleri de kendi standartlarını tutturunca gol bulması daha da kolaylaşacak bir takım olacaktır Arjantin. 

Nijerya'yı aynen beklediğim gibi buldum. İyi oyuncuları var ama saha içinde doğru hamleleri yapacak futbol aklından yoksunlar. Çok iyi bir performans sergileyen kaleci Enyeama'nın yanı sıra sonradan oyuna giren Kalu Uche'yi beğendim. Güney Kore ile karşiılaşacakları maçın çok tempolu geçeceğini tahmin ediyorum.
Share |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder