6 Haziran 2010 Pazar

Kupa sakata gelirken



Kupanın başlamasına 5 gün kala takımların son durumu hakkında iyiden iyiye fikir sahibi olmaya başlamışken, günbegün gelen sakatlık haberleri keyfimi kaçırdı açıkçası. Ballack, Rio Ferdinand, Obi Mikel, Pirlo, Drogba ve en son haberlere göre Robben, Güney Afrika'da sahne alamayacaklar. İngiltere, Ferdinand'ın yerini doldurur diyelim ama diğer saydığım isimler takımlarının en önemli oyuncuları.

İlk kez Afrika kıtasında düzenlenecek Dünya Kupası'nda bir Afrika takımının bugüne kadarki en büyük başarısı olan Çeyrek Final'i aşmasının mümkün olabileceğini dile getiren ve bunun gerçek olmasını isteyen on milyonlarca insan var. Her ne kadar "Ölüm Grubu"nda yer alsa da bunu gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğunu söyleyebileceğimiz ilk takım olan Fildişi Sahili'nin kaptanı, golcüsü, yıldızı, ruhu, kısaca "her şeyi" olan Drogba'nın yokluğu büyük bir yıkım.

Diğer bir Afrika takımı Nijerya, görece rahat bir grupta olmasına karşın, mevcut kadro kalitesi eski günlerindekinden bir hayli uzak görünüyor. Yine fizik gücü yüksek, atletik oyuncuları var ama Nijerya için "beyin" görevi gören Obi Mikel'in yokluğunda nasıl bir oyun bilinci sergileyecekleri meçhul.

Fakat bütün bu sakatlıklar içinde benim içimi en çok acıtan, elbette dün Hollanda'nın Macaristan'ı 6-1 yendiği maçta son dakikalarda sakatlandığını öğrendiğim Robben'in durumu. Henüz Kupa'yı kaçırıp kaçırmayacağı konusunda kesin bir bilgi yok ama büyük bir olasılıkla kariyerinin en yüksek form düzeyine ulaştığı sezonun sonunu böyle bir şöleni yaşayarak göremeyecek. Zaten bu kadar yetenekli olduğu halde, onu, Messi, Ronaldo vs. gibilerinden bir kademe geride saymamızın nedeni de bu sakatlıkları oldu.

Halbuki Hollanda son maçlarda çok iyi sinyaller veriyor ve beni umutlandırıyodu. Tempoyu kendilerinin dikte ettirebildikleri, pas trafiğini doğru düzgün yaralayabildikleri ve hızlarının kesilmediği maçlarda çok akıcı bir biçimde gole gidiyorlar ama oyun istedikleri gibi akmadığı zamanda sahneye çıkacak esas oğlanı kaybettiler. Kadroda başka yıldızlar da var elbette ama Robben'in yeri ayrı, somutlaştırmak için bir karşılaştırma yapmak gerekirse, Arjantin'in Messi'yi kaybetmesi onlar için daha az yıkıcı olurdu. (Umarım bu bir şom ağızlılık ifadesi olmaz Messi de sağ salim sahnede yerini alır)

Sakatlık haberleri güç dengelerini belirgin biçimde değiştiriyor. Dileyelim ki bu serinin arkası gelmesin.
Share |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder